Jdi na obsah Jdi na menu
 


2.slet kamarádů a kamarádek ze dvora-poselství, zpovědi, ohlasy

 

   Jóóóó...............

 

Ahoj milí kamarádi a kamarádky ze dvora FOP.Tak už máme sraz za sebou.Doufám,že těm, co dorazili, se tam líbilo a že obnovili stará přátelství.Oproti 1.sletu,tak nyní přišlo spoustu nových tváří.Někteří kamarádi se omluvili a někteří prostě nedorazili,i když slíbili účast. Do svědomí jim nepůjdu. Teď si myslím,že mohou akorát litovat.Dle kluků na tomto srazu bylo více krásných děvčat. Netroufnu si napsat,jak to ve skutečnosti řekli,význam je stejný.Někteří odešli celkem brzy,ale jiní zůstali až skoro do závěrečné a nebo do úplné závěrečné.Bylo to v 1 hodinu ráno, kdy jsme já,Marta,Ota a Petr společně odjeli domů.Protože jste dorazili v dostatečném počtu aut,tak nebylo třeba využít TAXI služby při návratech domů.Ten vzal toho,ten zase onoho,stačila domluva.Umístila jsem na naš WEB fotky v neupravené verzi,tak jak to vyšlo z mého mobilu.Některé fotky jsou sice tmavé,ale je to foceno kolem půlnoci a buďme rádi i za to.Nebyl žádný fotoaparát,jaksi se přepomělo.Dnes ráno jsme se ještě sešli u mé mamky,já,Ota a Petr a předběžně jsme domluvili termín příštího podzimního srazu na 12.listopadu v sobotu.Místo konání ještě doladíme a upřesníme.Podívejte se na termín a už si ho zablokujte na tuto akci.Organizační schůzka bude ještě před srazem 8.října v Panoramě.Ještě jednou Vám všem děkuji za příjemně prožitý den.                                                        Majka

 

 

Srazu se účastnili tito kamarádi:

 Mirek Čech,Milan Filipovský,Pavel Hruška,Ota Mika,Milan Obadal,Vlastík Ulrych,Petr Válek,Nikos Vasilakos,Vangel Vasilakos,Vláďa Veleba,Libor Zahuta,Karel Hořínek,Alice Klingerová,Iweta Klingerová,Naďa Korytářová,Zdeňka Lidvínová,Marta Moravcová,Alena Straussová,Eva Zahutová,Alena Zátopková,Marie Zátopková,Růža Zátopková,paní Zátopková,Věrka Hořínková,Miluška Hořínková,Jarmila Brožová

Kluků:12         Holek :13        rodič: 1

 

 

 !!!!!!!!!! Čtěte pozorně........

Přeposílám zpověď Oty Miky v nezkrácené a původní podobě bez cenzury.

Citace :

Ahoj děcka ze dvora,sraz u Vlastíka byl príma,to si myslím já.Tak nějak je mi líto těch,kteří byli v té době v Kanadě nebo v Japonsku a nemohli být s náma. Je to každého věc,kdy a kde se ukáže... máme demokraciju.Jsem také rád,že mnozí podali zprávu,proč nemohou...vdávání dcery(Ivan),rodinné problémy (Milada),hlídání vnoučat ( Ivana), vaření v zahraničí(Čenda), nemoc( Ivo) apod.Víc si nepamatuju.Jsou však i tací,kteří se s námi moc nebo vůbec nebaví,pochopitelně ke své vlastní škodě.

Překvapení příjemného odpoledne a večera bylo pro mě osobně DOST:

- začnu dámama: Alena Zátopková, Naďa Korytářová, Alice Klingerová( omlouvám se ,že si pamatuji jen dívčí jména,lepší to už nebude),Eva a mnohé další... mám v tom ještě trochu chaos. Holky vypadáte fakt dobře, někdy i skvěle.

- další bombou byl pro mě Drobek( jinak Vláďa Veleba),protože ho Maruška tak úplně zblbla,že po 3letech absolutního půstu začal pro ni a pro nás zase cvičit na kytaru...a hlavně nám na srazu asi 2hoďky pěkně hrál a zpíval- to si fakt hodně cením.

- třetí co si moc dobře pamatuju je NIKOS,že se ukázal a pokecal s náma, taky s bráchou Vangelem. Jen jsem čekal, že tam Nikos dotáhne tak asi 30kusů své knížky a rozdá to přítomným - minimálně dámám. Zatím jsem jeho knihu četl já, Maruška, Jožka ( a jeho ségra Jana), nyní to má Růženka, ve frontě je Petr a Ivo...

Tak přátelé, kamarádky a kamarádi, mohli bychom to Marušce usnadnit v tom,že ji každý pošle pár svých vět- dojmy, pocity, nálady a tak. Jistě to pak Maruška dá na WEB... aspoň si počteme. Maruško, prosím pošli ještě jeden email- všem, co jsme upekli u tvoji mami( Maruška, Petr, Ota) při morning coffee.

Jen napovím, že jsme si už předběžně stanovili ORGANIZAČNÍ VÝBOR : termín+ místo( zkusíme to tentokrát u Růži v hospůdce ve Vítkovicích) a taky jsme už píchli do kalendáře na podzimní "slet bratrstva kočičí pracky"... hold mohli bychom si dát nějaké pěkné a vystižné jméno, pokud se budeme dále scházet, popíjet, veselit se, povídat, kecat, zpívat, hrát na kytary, benža a flétny, tancovat a vůbec se radovat ze života.

Příště to vypadá ,že bychom kromě "lehké muziky" Beatles, Queen, Shoking Blue, Cream, Beach Boys, Rolling Stones, Olympic, Matadors, Mefisto... mohli pouštět i Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath, CCR, Ten Years After, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Eric Clapton, atd.

Pro chybějící děcka: tento  proběhlý sraz u Vlastíka byl zase úplně jiný jak v Panoramě a MOC PRÍMA. Kromě piva, vína, nealko, čaje, kafe atd. se podávaly tuším uzená" trampská cigára"... a to bylo něco. Snědlo se všechno. Ačkoliv jsem nepočítal duše na srazu, mohlo nás tam být lehce přes 25 lidu, takže SUPER.

Mějte se fajn a pište Marušce. Chlapy zdravím a holky líbám.                                                       Ota již přes 20let v Brnéčku  

 

 

  .....Ohlas na 2.sraz ze dvora FOP...

Tentokrát od Aleny Straussové,rovněž v původní verzi.

Citace:

Ahoj Maruško, "akce Dvůr" je dle mého soudu originální a zcela ojedinělý projekt. Všem organizátorům patří velký dík a je nutno před Vámi smeknout. Já osobně si sice některé kluky vůbec z paměti nemohu vytáhnout, ale přesto na ně mám jednu vzpomínku dodnes:

Totiž,když nás milostivě nechali vždy před jejich hokejem dobruslit, někteří( ti, co právě nehráli), koketovali s náma - se mnou, Martou a nevím ,kdo tam ještě byl - a samozřejmě machrovali s hokejkama. Odstřelovali laškovně směrem k nám kameny( bylo to u "klepáče" před naším vchodem) a jeden špičatý šutr mne zasáhl těsně pod okem. Utíkala jsem domů a tajně,aby máti nevěděla - šup do koupelny. Krve jak z bravka!! A nešlo to zastavit! Máti mne samozřejmě objevila a dostala jsem své. Dosud mám pod okem jizvu a mrzí mne,že jsem v sobotu nevzpoměla a nezjistila - kdo to tenkrát byl ???

Jinak mne celou cestu ze sobotní akce trápily dvě věci: Jednak jsem do Frýdlantu vezla kluka s kytarou a celou cestu v duchu přemýšlela, kdo to vlastně je. Teď už to vím. Podle Tvých parádních fotek to byl Vláďa Veleba............(tady byl vzkaz jen pro Majku)...........

......No ,ale zpátky k díkům, už jen stručně : Děkuji                                                                                    Straussová Alena